Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Inlägget Glutenfritt brödmedtranbäroch russin dök först upp på Ät bra, må bra. Finns det något bättre än en skiva nybakt brödmed ost och smör och en varm kopp te, när regnet öser ner utanför
Detta stora bröd smakar allra bäst med ost - gärna en grönmögelost. Bröd på jäsning. Smula jästen i en bunke (helst i degblandare) och rör ut den med vatten,
en skiva gott brödfikonbredbar chevrévalnötterhonungRosta skivan på bägge sidor i en varm stekpanna. Kikade på hans program Jamie Olivers jul där han ugnstorkade fikon och åt dessa serverade så här
När degen inte är kletig i mitten så brödet klart. Tillsätt sedan salt, torkad frukt (fikon och russin), frön (solros och pumpa) och nötter (hasselnötter)
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.