Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 2 röster

Ingredienser

  • 2 limpor eller 1 långpanna
  •  
  • Skållning
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl havre- eller vetekli (kan bytas ut mot havregryn)
  • 2 dl solrosfrön
  • 5 dl kokhett vatten
  • 1,5 tsk salt
  •  
  • Degen
  • 30 g färsk jäst eller 2,5 tsk torrjäst
  • 2 dl ljumet vatten
  • 9-10 dl vetemjöl special
  •  
  • Pensling
  • Ägg
  • Sesam- eller solrosfrön (kan uteslutas)
  • Veganskt: Uteslut pensling och strö endast mjöl på brödet

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.