Själv var jag i Linköping igår och var med på en fitnessworkshop, arrangerad av bla Helene Ahlson och Petra Kardell, och Add Ice cream vad en av sponsorerna
Brödet är norskt och kommer från Sigdal bakeri. Lägg ytterligare ett oljat bakpapper ovanpå och platta ut degen jämnt till plåtens storlek, med hjälp av handen eller med kavel
Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat med naturliga råvaror. De har rotfrukter och bönor i sitt nya bröd, men har inte än vågat hoppa på den glutenfria brödtrend som sprids över världen
De är dock lite kompaktare än bröd bakade med vetemjöl och de håller sig inte färska lika länge. Så då får man vara lite kreativ och expremintera fram "bröd" som bakas utan vetemjöl
Det här med vänner – när man är vuxen och hittar nya vänner i samma stad man bor i, och man bara undrar hur det kommer sig att man inte känt denne hela livet
Glutenfritt. Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Hamburgerbröd. Hamburgerbröd. 40 g soltorkadtomat hackad. Mixa allt i mixer låt stå och svälla ca 30 min eller mer. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 brödmed fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 500 g tomater. 125 g soltorkadetomater. 2 medjooldadlar. 40 g soltorkadtomat hackad. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 brödmed fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 500 g tomater. 125 g soltorkadetomater. 2 medjooldadlar
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och blanda sedan ihop ordentligt med bananröran. Då kan du baka det här goda glutenfria brödet, som är en blandning mellan brödoch kaka
Jag älskar den här enkla kombinationen av mjöler som ger ett saftigt, gott, näringsrikt bröd som man blir mätt på och som i alla fall min mage mår väldigt bra av
Använd en degblandare eller vispa med elvisp tills allt gästen är noga fördelat i degen. Blanda physlium husk, linfrön och sesamfrön i en bunke och häll över det kokande vattnet
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia medsoltorkadetomater, fetaost och färska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Du har väl inte missat de senaste dagarnas massiva pådrag i tidningar, TV och radio, där läkare och dietister gått ut och varnat för den nya ”trenden” att äta glutenfritt
Låt brödet svalna och lägg det gärna i en bakduk och ta med det på picnic. Droppa generöst den extra fina olivoljan över fyllningen och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.