Den rätt som väckt Najnis filosofiska sida till liv denna novemberkväll är den ovanligt läckra Boeuf Bourguinon jag lagade igår när jag kom hem från jobbet, trött och måndagsgrinig
Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Ta upp alla bitar med hålslev och lägg dem åt sidan. Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen
Skala de små gula lökarna. Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för mustiga grytor, när dessutom nya grytan skulle invigas fick det bli boeuf bourguinon som fick stå för inspirationen
Boeuf haché. Carrottes àla Belgique. Skala och hacka lök och vitlök fint. Lägg färsen i en skål blanda med persilja, salt, vitpeppar, spiskummin och muskot
Han vill ha den stekt i skivor, jag strimlar köttet till en Sauté de Boeufàla Parisienne. Det är en slags fransk Biff Stroganoff, som Julia Child skriver om i kokboken Det goda franska köket
Alla i vår familj älskar kokkött så det här var verkligen något för oss. Jag hade tänkt att enbart göra den på ko-kind men min slaktare tyckte absolut att jag skulle ta med några bitar svans också
Givetvis ska jag inte lämna er tomhänta på något gott idag så jag skickar med er ett smaskigt recept på en riktig klassiker, nämligen Boeuf Bourguignon
Skölj ur stekpannan med lite vatten mellan stekomgångarna och häll i grytan. Smaksätt med salt, peppar, timjan, skalad och skivad vitlök, lagerblad, tomatpuré, fond
Ibland händer det. Det var sjukt länge sedan jag åt en riktig boeuf bourguignon. Jävlar alltså. Ni vet, när man lagar något som man vet, man bara vet, att det här kommer jag att laga om och om igen under resten av mitt liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.