Boeuf bourguignon på hjortfärs
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4- 6 portioner
  • 1 kg dovhjortsfärs
  • 1/2 flaska rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk oxfond
  • fond
  • 1 bouquet garni
  • 3 vitlöksklyftor, hela
  • 2 kvistar repad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 skivade morötter
  • 2 msk maizena
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g champinjoner
  • 100 g fläsktärningar alt
  • 4 skivor rökt bacon
  • 8 timmar Flytta grytan till en mellanvarm platta och tillsätt vin, morötter, tomatpuré och maizena. Låt sjuda ca 10 minuter så såsen tjocknar och morötterna blir klara. Stek under tiden svampen i smör på hög värme tills fint brynta. Stek därefter fläsket/baconet krispigt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.