Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Givetvis ska jag inte lämna er tomhänta på något gott idag så jag skickar med er ett smaskigt recept på en riktig klassiker, nämligen Boeuf Bourguignon
Det var sjukt länge sedan jag åt en riktig boeuf bourguignon. Vegetarisk (vegansk) Boeuf Bourguignon, 8-10 personer (Dela receptet på hälften för en vanlig middagsservering)
Boeuf bourguignon800 g högrev 200 g rökt sidfläsk 300 g färska champinjoner, halverade 200 g steklök 1 l rött vin 2 st lagerblad 4 kvistar färsk timjan 4 dl kalvfond (späd ut enligt förpackning) svartpeppar maizenaredning 150 g haricots verts
-P Denna grytan lagade jag i lördags och är en variant på Boeuf Bourguignon med massor av god smak. Långkok är bland det bästa jag vet och det är äkta kärlek på en tallrik för mig men det är minsann ingen snabblagad mat utan den kräver tid och planering
Värmande Boeuf Bourguignon och kraschad potatis känns precis rätt just nu. Så bästa sättet att muntra upp sig på sådana här struldagar är en härligt varm och rustik gryta som Boeuf Bourguignon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.