Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Ta upp alla bitar med hålslev och lägg dem åt sidan. Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen
Grytornas gryta måste ju vara klassikernBoeufàla Bourguinonne eller Boeuf Bourguignon, kött, lök bacon och grönsaker som får koka länge i smakrikt rött vin
Han vill ha den stekt i skivor, jag strimlar köttet till en Sauté de Boeufàla Parisienne. Det är en slags fransk Biff Stroganoff, som Julia Child skriver om i kokboken Det goda franska köket
Alla i vår familj älskar kokkött så det här var verkligen något för oss. Jag hade tänkt att enbart göra den på ko-kind men min slaktare tyckte absolut att jag skulle ta med några bitar svans också
Givetvis ska jag inte lämna er tomhänta på något gott idag så jag skickar med er ett smaskigt recept på en riktig klassiker, nämligen Boeuf Bourguignon
Skölj ur stekpannan med lite vatten mellan stekomgångarna och häll i grytan. Smaksätt med salt, peppar, timjan, skalad och skivad vitlök, lagerblad, tomatpuré, fond
Ibland händer det. Det var sjukt länge sedan jag åt en riktig boeuf bourguignon. Jävlar alltså. Ni vet, när man lagar något som man vet, man bara vet, att det här kommer jag att laga om och om igen under resten av mitt liv
Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. Blanda väl och koka upp. Skala och bryn löken, tillsätt lök och champinjoner efter drygt halva koktiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.