Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Det var sjukt länge sedan jag åt en riktig boeufbourguignon. Vegetarisk (vegansk) BoeufBourguignon, 8-10 personer (Dela receptet på hälften för en vanlig middagsservering)
Klart att det kommer viktigpettrar och skriker något om att det inte längre är en BoeufBourguignon och det kanske det inte är, alternativt är det en Boeuf med touch av äpplen på mitt sätt
Boeufbourguignon800 g högrev 200 g rökt sidfläsk 300 g färska champinjoner, halverade 200 g steklök 1 l rött vin 2 st lagerblad 4 kvistar färsk timjan 4 dl kalvfond (späd ut enligt förpackning) svartpeppar maizenaredning 150 g haricots verts
-P Denna grytan lagade jag i lördags och är en variant på BoeufBourguignon med massor av god smak. Långkok är bland det bästa jag vet och det är äkta kärlek på en tallrik för mig men det är minsann ingen snabblagad mat utan den kräver tid och planering
Värmande BoeufBourguignon och kraschad potatis känns precis rätt just nu. Så bästa sättet att muntra upp sig på sådana här struldagar är en härligt varm och rustik gryta som BoeufBourguignon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.