Äppelkakamedkanel och kardemumma. Äppelkaka är en klassiker och något de flesta tycker om. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts medkanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Det är varma filtar, stora koppar te, och friska morgonpromenader, med väggrenen kantad av frost. Strö över havregryn, kanel och russin, och hyvla därefter tunna skivor av kylskåpskallt smör, vilket du lägger över kakan
Ha ner äpple och kanel blandningen i den ogräddade sockerkakan som man redan lagt i formen. Plockade 3 äpplen å skar de i bitar och blandade runt medkanel, ganska mycket kanel, lite mer än vad man tänker att man ska ha
Äppelkaka . Tänk - äppelkakamed smak av kanel och kardemumma som toppas med härlig knäck. Här är tips på en riktigt god kaka med härliga kryddor till fikat
ÄppelkakaI lördags fick vi besök av en god vän och hennes tvillingsöner. Nästa gång ska jag testa att steka äppelbitarna med lite pudrad kanel på en stund innan jag lägger dem på kakan
Idag har vi bakat med äpplen från vårt vinterträd, det blir lite fallfrukt efter gallring som är riktigt syrliga nu och inte alls goda att äta som dom är men i en kaka är dom helt perfekta
Gärna tillsammans med en klick vispad grädde. I en kakform (gärna med löstagbara kanter), häll i kryddor, smör och sötning samt det tunt skivade äpplet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.