Äppelkakamed kanel och kardemumma. Söta gjorde jag med kokossocker. ½ tsk kardemumma. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts med kanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Algot hjälpte mig att baka och det blir alltid extra roligt när jag får sällskap i köket av honom. Självklart ville jag bjuda på något gott till kaffet så jag bakade den här äppelkakan
Servera kakan med en kula vaniljglass. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål. Lägg ner äppelklyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med blandningen
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplen medVanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
Men ibland kan det vara kul att göra något lite extramed dem. Det finns färdig vaniljsojayoghurt, men jag tycker den är så illande söt så jag föredrar den naturella
Med lite extra värmande kryddor blev det en jättegod kräm, som avnjöts lite ljummen med gräddmjölk. Koka upp vatten med socker och kryddor och låt koka ihop en minut
Lite extra allt alltså, och extra gott. När kanterna är jämna och fina naggar du den lite i botten med en gaffel och låter den sedan stå i kylen ytterligare ca två timmar
) Den här gången blev det en äppelkakamed mandelmassa och kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.