) Den här gången blev det en äppelkakamed mandelmassa och kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Men jag kunde inte låta bli att dela denna gobit med er. Om du bara gör kakan rekommenderar jag att du komplimenterar med mer protein, tex proteinfluff, keso eller kesella
Smält smöret tillsammans medsaffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
Nyp ihop smör, mjöl, socker, sötmandel, bittermandel, citronskal och -saft till en deg. Smält marmeladen på svag värme i kastrull och pensla den över äppelkakan
Äppelkakamedkanel och kardemumma. Söta gjorde jag med kokossocker. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts medkanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Vispa ihop den med smör och socker. Vispa ner saffran, rivet apelsinskal och -saft. 11/2 g saffran. 1 Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll dem nästan ända upp med smet
Här har ni äppelkakan som blivit en av höstens bästa fikafavoriter på Solhaga. Det är en fin höst vi har, med högvis av stora fina äpplen som bara rasar ner från träden
Den senaste veckan har gått i äppelkakans tecken här hemma. Det är varma filtar, stora koppar te, och friska morgonpromenader, med väggrenen kantad av frost
hackad sötmandelalla ingredienser ekologiska utom bakpulvretvispa ägg och socker, smält smöret och tillsätt vätskan, blanda med ägg/sockersmeten,blanda de torra ingredienser och rör ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.