Skala lök och vitlök. Ansa och dela champinjonerna. Hacka lök och persilja fint.
Skålla och skala tomaterna. Dela dem i klyftor och kärna ur. Skär tomatköttet i grova strimlor.
Mjukfräs löken lätt i ca 2 msk milda flytande margarin i en stor gryta. Pressa i vitlöken och krydda med peppar och smula i timjan. Låt alltsammans fräsa ett kort ögonblick.
Tillsätt tomatstrimlor och champinjoner. Späd med ca 3 dl vin. Smula i fiskbuljongtärningen och koka upp. Rör i persilja och ca 1 msk matfett och lägg i kräftorna hela. Späd ev med ytterligare ca 1 dl vin.
Täck pannan med lock och koka i 3-4 minuter. Smaka av spadet med salt.
Pensla med margarin och strö över smulad timjan. Rosta i ugnen på grillvärme någon minut. Servera havskräftorna rykande heta med brödet som tillbehör.
Ibland lägger jag upp recept som ni redan fått här på bloggen. Skala potatis och skiva. Bre lite ost på de två första skivorna kassler, toppa med skivor av potatis, basilika blad, svamp och lökblandning och sist lite parmesan
Blanda kryddorna tillsammans med olivolja och pensla över filéerna. Häll grönsaksblandningen i en djup tallrik och placera Quorn Filéer över, garnera med lite färsk basilika
Jag har alltid förknippat àla provencal med vitlök. Gratängen, eller grönsakslådan om du hellre vill kalla den det, passar jättebra som tillbehör till både kött och fisk och du kan gärna slänga med pasta, potatis eller andra kolhydrater också
Blanda kryddorna tillsammans med olivolja och pensla över filéerna. Häll grönsaksblandningen i en djup tallrik och placera Quorn™ Filéer över, garnera med lite färsk basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.