Milda.se
Nyår

Nyår

Ankbröst med rosépepparsås

Ankbröst med rosépepparsås

Snitta ankbrösten på skinnsidan och putsa bort ev. hinnor. Lägg dem i kylen så länge. Sätt ugnen på 175°C. Salta och krydda ankbrösten
Vit choklad pannacotta med hjortronpuré

Vit choklad pannacotta med hjortronpuré

Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull. Blanda samman Milda mat & visp, mjölk, gelésocker och eventuell smaksättning och koka i minst 1/2 minut
Sparrismousse

Sparrismousse

Sparrismoussen kan serveras på olika sätt. Här har vi valt att servera den i små portionsglas med färska räkor på spett
Rårakor med löjrom

Rårakor med löjrom

Skala potatisen och riv den grovt på ett råkostjärn eller i en matberedare. Blanda genast den rivna potatisen med salt
Svamprisotto

Svamprisotto

Rensa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Koka upp vatten med buljongtärnignarna och håll det sjudande
Pumpasoppa med rostade pumpafrön

Pumpasoppa med rostade pumpafrön

Ta ur alla frön ur pumpan, men spara dom. Skär pumpan i grova bitar. Skala och hacka löken. Häll Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull eller gryta
Palsternacksoppa med smak av chili

Palsternacksoppa med smak av chili

1. Skala och skiva palsternackorna i grova bitar. 2. Häll Milda flytande margarin i en stor kastrull (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Havskräftor à la Provencale

Havskräftor à la Provencale

Skala lök och vitlök. Ansa och dela champinjonerna. Hacka lök och persilja fint. Skålla och skala tomaterna
Rosmarinmarinerad fläskfilé

Rosmarinmarinerad fläskfilé

Sätt ugnen på 125°C. Putsa filéerna fria från hinnor och bryn dem runt om i Milda i en stekpanna. Lägg sedan över köttet i ugnssäkra formar
Fruktsallad med kardemummavisp

Fruktsallad med kardemummavisp

Skär bort skalet från grapefrukten med en vasskniv. Håll grapefrukten i ena handen över en skål. Skär ut skinnfria klyftor ner i skålen, där samlas också fruktsaften som rinner ut
Vanilj & kola semifreddo

Vanilj & kola semifreddo

Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en bunke. Tillsätt äggulor och socker, vispa pösigt ca 3 minuter
Mjölkchoklad pannacotta med inlagda tranbär

Mjölkchoklad pannacotta med inlagda tranbär

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken och Milda tillsammans med sockret. Dra åt sidan och rör ner chokladen, vispa tills chokladen helt har smält
Chokladmousse

Chokladmousse

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i en kastrull, ca 5 minuter. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron, låt den svalna