Toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntaoljan och strö över de rostade pumpakärnorna. Eftersom det är måndag är det dags för ett nytt vegetariskt recept och denna gång blir det en värmande sötpotatissoppa smaksatt med chévre och pumpafrön
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
Rosta brödet och lägg på getostkräm, sallad, tomat, burgare och pickad rödlök. Getostkräm. Rödbetor och chevre gifter sig med varandra och surdegsbrödet med honungssmak gjorde inte saken sämre
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
Till lunch kanske det passar med denna vårligt ljusgröna och alldeles väldigt goda soppa som hastigt snoddes ihop häromdagen när maken oväntat ochmed kort varsel aviserade att han skulle komma hem på lunch på väg till något uppdrag
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Lägg upp på tallrik tillsammans med bladspenat och skivad getost. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
Forma röram till fyra biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lunch och Middag -. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt dem med olivolja, paprikakrydda, ströbröd, salt och peppar
Getostoch rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen med rödbetorna och osten på grillen strax före servering
Toppa salladen med den hyvlade parmesanen och de rostade pumpakärnorna. Blanda saften från den halva citronen med en halv deciliter olivolja, malen svartpeppar och lite salt
Tillsätt bladspenaten ochgetosten, rör ihop och servera med desamma. Snubblade förbi receptet av en slump när jag såg bloglovins mail med toppinläggen, ett mail som jag oftast skickar rätt ner i papperskorgen, men tack och lov att jag inte gjorde det säger jag bara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.