Det här är det bästa glutenfria fröknäcket jag har kreerat. I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrönoch chia och det är med andra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i. Pumpakärnoroch hampafrön. Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Linfrön. Linfrön. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrönoch in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Men äter man även LCHF finns ju ingen anledning att äta de fabriksbakade glutenfria bröden, då de innehåller massor av kolhydrater från majsmjöl och rismjöl
½ dl linfrön. Täck över med bakduk, och låt jäsa en timme. Nu tyckte jag ändå det var läge att försöka sig på lite bakning - och joodå, jag var försiktig, jag lovar
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrönoch gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
Riktigt bra faktiskt, mjuka och saftiga, och alldeles väldigt goda med smör och några skivor ost på. Genom att skålla linfrön, chia och husk får man ett gelé, som bidrar till att bättre hålla ihop brödet
Det fick bli vita chokladbollar med smak av vit jordgubbschoklad och en aning Limoncello. Uppriktigt sagt har jag väldigt svårt att hålla rätt på alla dessa olika dagar i almanackan - potatisens dag, köttbullens dag, fetaostens dag, kladdkakans dag, kaffets dag och så vidare i all oändlighet
Smält smöret och blanda det i linsblandningen. Pensla med ägg. Lös upp jästen i lite mjölk och tillsätt. Tillsätt anis, fänkål och pomerans (kan bytas mot brödkryddor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.