Gratinera i 200 grader i 15-20 minuter. Vilken natt. Jag har sovit uruselt, jag som inte brukar ha problem att sova om jag inte blir störd av sjuka och/eller nattvakna barn
Skär bacon i mindre bitar och knaperstek den. Gratinera i ugnen ca 10 min sedan sätter du på grill/övervärme och gratinerar 5 min till, osten ska bli lite gyllenbrun
Tillsätt alla övriga ingredienser och låt småkoka i 10 minuter. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
En av min mans favoritpålägg / tilltugg är brieost och salami. När jag hittade detta recept för ett antal månader sedan sparade jag genast ned det för att kunna överraska min man någon gång fram över
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
Låt det sjuda nån min under omrörning. Häll över det i en smord ugnsform (mindre långpanna). Strö över resten av osten och gratinera i 225 grader i ca 20 min eller tills gratängen fått fin färg. ca 20 min eller
Krydda med kummin. 1 tsk kummin. Bryn vitkålen i smör i en kastrull 2–3 min till fin färg. Låt sjuda under lock i cirka 10 min, kålen ska vara aningen krispig. 1 tsk kummin
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Bryn smöret i en stekpanna, lägg i skivorna och bryn ett par minuter på båda sidor. Skölj rödbetorna och koka dem mjuka, det tar ca en halvtimme till 45 minuter beroende på storlek
Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en gyllenbrun färg