Min

Min

  • 92 Recept
Varm smörgåstårta - stor varm macka

Varm smörgåstårta - stor varm macka

Gratinera i 200 grader i 15-20 minuter. Vilken natt. Jag har sovit uruselt, jag som inte brukar ha problem att sova om jag inte blir störd av sjuka och/eller nattvakna barn
Smörgåstårta med tonfisk

Smörgåstårta med tonfisk

Blanda allt som ska vara i fyllningen, löken ska hackas fint eller rivas. Lägg upp 2 bitar Hönökaka på ett fat eller bricka
Kyckling på fredag...

Kyckling på fredag...

Ställ in i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält. Idag så blev det en favorit i repris till middag. En tacotårta med kyckling helt enkelt
Varm smörgåstårta á la Ankar

Varm smörgåstårta á la Ankar

15 minuter i 225 grader. Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1. Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta
Kycklingfile i parmensan sås

Kycklingfile i parmensan sås

Låt småputtra, ca 5 min. Gratinera i 200 grader i ca 15 – 20 min. Testade en ny rätt idag. Kycklingfilé i parmensan sås och knaperstekt bacon
Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Skär bacon i mindre bitar och knaperstek den. Gratinera i ugnen ca 10 min sedan sätter du på grill/övervärme och gratinerar 5 min till, osten ska bli lite gyllenbrun
två trevliga smårätter till påsk

två trevliga smårätter till påsk

För min del får det gärna vara enkla rätter med vårkänsla. Minipajer med sparris och västerbottensost. Koka sparrisen lätt, dela i mindre bitar
Sötpotatis kaka med cheddarost

Sötpotatis kaka med cheddarost

Sötpotatis kaka med cheddarost. 19 mars 2017, 13. 40. 1 stor sötpotatis. 6 ägg. 6 skivor cheddarost. Salt och peppar
Världens snabbaste och enklaste kasslergryta!

Världens snabbaste och enklaste kasslergryta!

Tillsätt alla övriga ingredienser och låt småkoka i 10 minuter. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Brieost och salamipaj

Brieost och salamipaj

En av min mans favoritpålägg / tilltugg är brieost och salami. När jag hittade detta recept för ett antal månader sedan sparade jag genast ned det för att kunna överraska min man någon gång fram över
Ostbollar som plockmat

Ostbollar som plockmat

De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
Getostfylld filodeg

Getostfylld filodeg

Skär osten i mindre bitar och lägg uppe i kanten på filodegen. Ställ in i ugnen 180 grader, 20 minuter eller tills rullarna fått en fin krispig yta
Libanesiska ostpinnar

Libanesiska ostpinnar

Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem nån minut på varje sida. Dessa är så goda. Mamma gjorde dessa till oss när vi var små och bodde hemma
Pastagratäng med kassler

Pastagratäng med kassler

Låt det sjuda nån min under omrörning. Häll över det i en smord ugnsform (mindre långpanna). Strö över resten av osten och gratinera i 225 grader i ca 20 min eller tills gratängen fått fin färg. ca 20 min eller
Snabbsyrad surkål – recept

Snabbsyrad surkål – recept

Krydda med kummin. 1 tsk kummin. Bryn vitkålen i smör i en kastrull 2–3 min till fin färg. Låt sjuda under lock i cirka 10 min, kålen ska vara aningen krispig. 1 tsk kummin
Snabbsyrad rödkål

Snabbsyrad rödkål

I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Godaste coleslaw receptet!

Godaste coleslaw receptet!

Det kanske beror på min amerikanska uppväxt, jag vet inte, men jag är rätt så petig när det gäller coleslaw
Smörstekta rödbetor med fetaost

Smörstekta rödbetor med fetaost

Bryn smöret i en stekpanna, lägg i skivorna och bryn ett par minuter på båda sidor. Skölj rödbetorna och koka dem mjuka, det tar ca en halvtimme till 45 minuter beroende på storlek
Lax med chevre & honung

Lax med chevre & honung

Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en gyllenbrun färg