Skär en ficka i filéerna och stoppa i getost. Linda baconskivor runt om och krydda med. grillkrydda. Bryn runt om i matfett, lägg över i ugnssäker form
Obs. I kylen ca 1 timme. Hacka ihop mjöl och matfett till en gynig massa och arbeta snabbt ihop degen. Tumma ut degen i små smorda mazarinformar (aluminium)
Ostfylld filodeg. Smält smöret, lägg tre filodegspapper ovanpå varandra och pensla med smöret. Ta kvistar av färsk timjan uppe i kanten på filodegsbladet, tänk på att om du vill ha andra kryddor får du ta med det nu
Friterade vegetariska vårrullar med filodeg. Lägg ut filodegen och dela arken i fyra mindre ark. 10 filodegsark, ca 12x15 cm. 10 filodegsark, ca 12x15 cm
Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 500 g färsk filodeg
Snabb enkel paj med filodeg, spenat, fetaost m. Lägg i filodegsarken ett och ett. Lite olivolja till formen och för att pensla degen3 ark filodegCa 100 gram spenatCa 100 gram fetaostNågra små tomaterEventuellt lite salladslök eller rödlök3 ägg2 dl mjölkLite salt och pepparCa 1 dl riven ost Gör såhär. 1 3 ark filodeg
Chevrégratinerat potatismos i filodeg passar såväl till fest som till vardags. Klipp lagom stora kvadrater av filodeg och tryck ner i hålen på muffinsplåten
Mini-Västerbottenostpajer med filodeg - krämigt och krispigt i en underbar kombination. Lägg en passande bit filodeg i pajformen och pensla på nytt med flytande smör, upprepa tills du har totalt tre lager med filodeg i pajformen
Vi börjar med den som är närmast originalet – även om det då inte ska vara filodeg…. Nu tar du fram filodegen – lägg bladen på varandra och pensla med brynt, smält smör mellan lagren
Trattkantarellpaj på filodeg, ganska stor. Lägg ett blad filodeg eller två i botten så formen kläs in av degen och pensla sedan med kryddade oljan, lägg på ett lager och upprepa tills det är så många lager som önskas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.