En väldigt god gratäng påkycklingfilé med soltorkade tomater- och basilikasås. 4 portioner4 kycklingfiléer, ca 500 gSaltPeppar1 msk smör1 dl basilika4 soltorkade tomater i olja3 dl grädde1 msk kycklingfond10 körsbärstomaterSätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen (dela ev filéerna tvärsöver så det blir 2 tunnare bitar) och bryn den i smör. Häll såsen över kycklingen och gratinera i 10 minuter. 4 kycklingfiléer, ca 500 g. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen (dela ev filéerna tvärsöver så det blir 2 tunnare bitar) och bryn den i smör
Skär kycklingen i små bitar och stek tills de är klara i en stekpanna, salta och peppra. Blev bjuden på en supergod varm smörgåstårta för av en vän här innan jul,
Lägg nu denna röra på första Hönökakan. Lägg sedan denna röra på den andra Hönökakan. Bred ut resten av majonnäs mixen på det fjärde lagret som man gör så här
Koka pastan enligt tiden som står på förpackningen, häll av vattnen. Strimla eller skär kycklingen i bitar och bryn i stekpanna tills den fått färg och är rätt så genomstekt
Stek sedan fläskfilén på båda sidor och lägg över grönsaker och bacon. 600 g fläskfilé, i 2-3 cm tjocka skivor250 g cocktailtomater, halverade250 g champinjoner, skivade1 pkt bacon, strimlat (jag tog lufttorkad skinka 100 g)1 msk vetemjöl1 dl vatten2 dl crème frache2 msk sötstark senap1-2 vitlöksklyfta, pressad1 msk kalvfond2 dl riven ostSätt ugnen på 225°
Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Detta recept har vi inte testat innan, men det blev gott fast jag skulle nog vilja haft lite mer smak på den, så nästa gång får det nog bli mer kryddat, kanske tacosås till eller lite jalapenos i creme fraicheröran
Pastan (eller riset) kokar du enligt anvisningarna på förpackningen. Det här såsen fungerar lika bra som en pastasås eller som en kycklinggryta till ris
Jag älskar soppor men inte just ärtsoppa… Varför just ärtsoppa på torsdagar. Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället
Dom frysta kycklingfileerna läggs i marinaden i minst 6 timmar. ) 4 st kycklingfileer. Blanda soja, vitvinsvinäger, persilja och vitlök till en marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.