Verkligen ett supergott tillbehör helt i min smak. Jag och W bytte så jag fick min cykel på vägen hem och hon åkte med två klasskompisar i bil hem som skulle sova hos oss lördag till söndag
Låt puttra ihop några minuter och servera till såsen. Stek kycklingfiléerna på ganska hög värme på båda sidor - ca 2 minuter per sida. Lägg över i smord form och stek färdigt i ugn på 175 grader i ca 20 minuter
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Det tog inte ens 10 minuter från första steget till att de var helt klara att serveras vilket är perfekt om man har en lite mer avancerad varmrätt på gång och kanske efterrätt men ändå vill hinna umgås med sina gäster under tiden. 10 minuter Antal portioner. 10 minuter
Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Låt det puttra utan lock ca 10 minuter. Låt pirogerna jäsa ca 20 minuter. Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Stek laxen i 200 grader i ca 20-30 min. ca 20-30 min. Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Skär kycklingen i mindre bitar. Skär kycklingen i mindre bitar. Jag använde ketchup med 50% mindre socker, så om ni har ”vanlig” ketchup hemma så kanske ni vill minska ner på sockermängden i såsen. Lägg alla bitar i en stor påse (minst 3 liters) och häll i maizenan. Stoppa in kycklingen i ugnen i ca 30 minuter, men vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden så att inte såsen bränns. ca 30 minuter
Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min
Idag tänkte jag baka lite på eftermiddagen/kvällen när min man har kommit hem från jobbet och det lutar åt att det blir någon form av muffins/cupcakes tror jag
Vi betar av några fler måsten till (i alla fall mitt) julbord. Den fina lilla sillen. Älskar den i de flesta former även om jag föredrar de traditionella