Idag bjuder jag på ett busenkelt recept på inlagd sill som passar bra till julbordet. 1 pkt Abbas snabbsill (hela filéer). 1 pkt Abbas snabbsill (hela filéer)
Denna sill är min absoluta favorit. Den är så lätt att göra eftersom basen är en färdig löksill. Sila sillen, ta bort kryddpepparkornen men behåll löken
Skär sillen i lämpligt stora bitar och blanda sedan ner med övriga ingredienser. Häll upp allt i en skål eller burk och låt sillen stå kallt i något dygn så att smakerna binds samman
Som bakgrund till sillfotografier exempelvis. Det här är kanske inte någon traditionell julsill direkt, men jag kunde ändå inte låta bli att dra fram julpappret och experimentera lite
Istället för att dra fram alla delar av julbordet till både lunch om middag hade Anders och jag klurat ut att vi enbart skulle servera sill- och laxbordet till lunch och alla julens läckerheter på kvällen
saffranssill, italiensksill och lingonsill. Sillbordet är litet av julbordets högpunkt tycker jag. Nyheten för detta år är Hallonsill, en variant jag aldrig hade provat men som jag tänkte RIMLIGEN borde kunna bli god
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.