Smaka av med salt. Skär upp sillbitarna, skala räkorna och hacka dem. med skal. 4 inlagda Sillfiléer. 3 hg Räkor med skal. 1 Citron, skalet av. 4 inlagda Sill
I. n. l. a. g. d. s. i. m. e. k. p. r. ,. ö. b. t. o. c. h. 1. 4. f. u. 2. 0. 5. 7. A. 3. K. R. S. P. j. ½. Ä. (. %. ). v. ä. L. å. F. V. C. T. -. l l. a t. d l
Finhacka persilja, rödbeta, skiva schalottenlök och blanda med kapris. Persilja. 420 g 5 minutersill. Koka upp ättika, socker och 1,5 dl vatten till sockret löst sig
Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Krydda med salt och svartpeppar, och lägg en klick smör på varje fiskbit
Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret och pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Men lite extra kul med nyfångad gädda. Känn med fingrarna i färsen om du känner några större benbitar. Forma till små härliga biffar och stek med smör i stekpannan
1 förp Abba inläggningssill. 12-3 msk pepparrot, riven. 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.