Bröd

Bröd

  • 16 Recept
Jockes Saftiga Kanelbullar

Jockes Saftiga Kanelbullar

Smält margarinet, häll i mjölken/grädden. Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst
Kalljästa bullar

Kalljästa bullar

Smarrigt och lite Wienerbrödskänsla över dem. Onsdag och ledig dag, jag hade planerat kakbak men har inte kommit till skott ännu
Vaniljbullar – recept på extra saftiga bullar

Vaniljbullar – recept på extra saftiga bullar

Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
Underbara vaniljbullar

Underbara vaniljbullar

I söndags bakade maken och dottern dessa sjukligt goda bullar. Receptet kommer från ICA. se och det kommer att användas fler gånger av oss
Lyxiga vaniljbullar

Lyxiga vaniljbullar

Lyxiga vaniljbullar. ca 30 st. 150 g smör. 5 dl mjölk. 50 g jäst. ½ tsk salt. 1 dl vit sirap. 2 tsk mald kardemumma
Knapriga knäckiga kanelbullar

Knapriga knäckiga kanelbullar

Stöt kardemumman i en mortel. Smula jästen i en skål och rör ut den i kall mjölk. Tillsätt grädde, socker, salt, smöret i bitar och ägg
Bullar med vaniljkräm och mald vaniljstång

Bullar med vaniljkräm och mald vaniljstång

Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Scones

Scones

Blanda samman mjöl med bakpulver och salt i en skål. Tillsätt matfettet och finfördela det i mjölblandningen
Scones

Scones

Lägg båda mjölsorterna i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och bakpulver. Mixa ner smöret i bitar i mjölblandningen
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Dessa tekakor är lättbakade och blir härligt saftiga av havregrynen. Jättegoda med lite god ost på eller med ett berg med nyskalade räkor
Snabba frallor

Snabba frallor

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. ) De här är även en favorit hos många av er läsare har jag förstått