Ett jättebra grundrecept och jättegoda bullar med både smör och sirap i. Har doch bytt ut fyllningen till kanel och penslar bullarna efter gräddningen med lite vatten och sirap och strör på socker blandat med kardemumma, Leilas recept på bullar. Gör det lilla extra och det blir "lyxiga" kanelbullar med kardemumma.
Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
På själva kanelbullens dag härom veckan kunde jag inte bärga mig, jag var tvungen att få baka lite. Denna gång utav en annan tappning är vad jag gjort tidigare
Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Citron&Vanilj Wienerlängd. 16 april 2019 @ 21. 38. Jag gillar kombinationen vanilj och citron. Brukar köpa Foxkolagodisar och de där vita vaniljsnöbollarna på lösvikt och äta dem ihop, så gott
Fredag, efterlängtade fredag. I morse var det segt att gå upp när klockan ringde 5. 45, det märks att det blivit mörkare på morgonen och att hösten är på intågande vare sig jag vill eller inte
Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning
Kommentarer
jenny_wahlstrom
Ett jättebra grundrecept och jättegoda bullar med både smör och sirap i. Har doch bytt ut fyllningen till kanel och penslar bullarna efter gräddningen med lite vatten och sirap och strör på socker blandat med kardemumma, Leilas recept på bullar. Gör det lilla extra och det blir "lyxiga" kanelbullar med kardemumma.
Logga in eller Registrera för att kommentera.