Trots att pasta med köttfärssås får klassas som svensk husmanskost numera, så tror jag faktiskt att de allra flesta aldrig har smakat en riktigt ljuvlig Ragu Bolognese som den var menad
Här bjuds det idag på en smaskig och mustig köttfärsrätt där allt serveras i en och samma form, om den passar som middag en hjärtedag som denna låter vi var och en bestämma själv
Lägg färsen i en avlång brödform och pensla med lite olivolja. Tomatköttfärslimpa med matvete4 port500 g blandfärs1 gul lök3 vitlöksklyftor3 msk ströbröd1 burk krossade tomater3 msk olivolja0,5 dl riven parmesanost0,5 dl hackad persilja1 tsk färsk eller torkad rosmarinSalt & peppar Matvete med citron4 port1 burk matvete (ca 400 g)1 påse (80 g) ruccola1 citronSkala och finhacka lök och vitlök. 500 g blandfärs
Curry och färs är inte så ofta vi blandar här hemma, även om det faktiskt är riktigt gott. jordnötterbanan, skivadeFräs köttfärs och lök med kryddorna och lägg i en ugnsfast form
400 g nymalen fläskfärs (vi hade fläskkarré i frysen som maldes i köttkvarnen). 400 g nymalen fläskfärs (vi hade fläskkarré i frysen som maldes i köttkvarnen)
Blanda ihop köttfärs, lök, ströbröd, ägg, mjölk och kryddor. Krydda med grillkrydda runt om och på köttfärslimpan, detta gör att den får en knaprig yta
Lägg i köttfärsen och blanda in smeten i den. Rulla köttbullar av drygt en matsked färsblandning med fuktade händer (ha en skål med kallt vatten bredvid som du kan blöta händerna med)
Rätten jag hittade var friterade färsbiffar och kändes klart överkomlig att tillaga och passade bra då jag ville basera rätten på den högrevsfärs jag för dagen hade framme