färs

färs

  • 29 Recept
En riktig Ragù Bolognese

En riktig Ragù Bolognese

Trots att pasta med köttfärssås får klassas som svensk husmanskost numera, så tror jag faktiskt att de allra flesta aldrig har smakat en riktigt ljuvlig Ragu Bolognese som den var menad
Kinesisk biff- och grönsaksgryta

Kinesisk biff- och grönsaksgryta

1  1 msk Riven färsk ingefära. 1  100 g Färska champinjoner, skivade (valfritt men jäkligt gott).   1 tsk Bikarbonat
Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Krämig Makaronigratäng med köttfärs

Krämig Makaronigratäng med köttfärs


Bryn färsen i en stekpanna och pressa i vitlöken, krydda med salt och peppar. Häll nu över köttfärssåsen och blanda runt
Köttfärsgratäng med potatismos

Köttfärsgratäng med potatismos

Här bjuds det idag på en smaskig och mustig köttfärsrätt där allt serveras i en och samma form, om den passar som middag en hjärtedag som denna låter vi var och en bestämma själv
Tomatköttfärslimpa med matvete

Tomatköttfärslimpa med matvete

Lägg färsen i en avlång brödform och pensla med lite olivolja. Tomatköttfärslimpa med matvete4 port500 g blandfärs1 gul lök3 vitlöksklyftor3 msk ströbröd1 burk krossade tomater3 msk olivolja0,5 dl riven parmesanost0,5 dl hackad persilja1 tsk färsk eller torkad rosmarinSalt & peppar Matvete med citron4 port1 burk matvete (ca 400 g)1 påse (80 g) ruccola1 citronSkala och finhacka lök och vitlök. 500 g blandfärs
Färs Africana

Färs Africana

Curry och färs är inte så ofta vi blandar här hemma, även om det faktiskt är riktigt gott. jordnötterbanan, skivadeFräs köttfärs och lök med kryddorna och lägg i en ugnsfast form
Persiska köttbullar från himmelriket

Persiska köttbullar från himmelriket

400 g nymalen fläskfärs (vi hade fläskkarré i frysen som maldes i köttkvarnen). 400 g nymalen fläskfärs (vi hade fläskkarré i frysen som maldes i köttkvarnen)
Köttbullar i massor!

Köttbullar i massor!

Blanda smeten med blandfärsen. 500 gr blandfärs1 ägg1/2 dl havregryn1 msk potatismjöl2-3 msk koncentrerad kalvfond1 gul lök1 nypa salt2 krm svartpeppar1 nypa sockerBlanda samman allt ingredienserna utom blandfärsen. 500 gr blandfärs
Lasagne med zucchini

Lasagne med zucchini

Håkan hittade kalkonfärs som han ville prova så den åkte ner i köttfärssåsen tillsammans med andra godsaker från kyl och skafferi
Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Fräs färsen i en panna med smör i en stor tjockbottnad gryta tills det blir brynt. Varva med ett lager bechamelsås och ett lager med köttfärs

Köttbullar med stuvade grönsaker

Lägg i köttfärsen och blanda in smeten i den. Rulla köttbullar av drygt en matsked färsblandning med fuktade händer (ha en skål med kallt vatten bredvid som du kan blöta händerna med)
Japansk middag - Menchi Katsu

Japansk middag - Menchi Katsu

Rätten jag hittade var friterade färsbiffar och kändes klart överkomlig att tillaga och passade bra då jag ville basera rätten på den högrevsfärs jag för dagen hade framme