Att koka egen saft är väldigt enkelt och kräver inte speciellt mycket jobb. Dessutom blir det både nyttigare, godare och mer hälsosamt att koka sin egen saft jämfört med att köpa saft som ofta innehåller någon typ av tillsats
Jag vet egentligen inte vad jag sätta för rubrik på detta inlägg eftersom att det råder spekulationer över huruvida den palt som mormor alltid kokat åt oss verkligen är palt eller om det egentligen är kroppkakor
Levande sådana, som skulle kokas på lördagen för att ätas på söndagen (ja teoretiskt kan man ju frysa in dem när man kokt dem också, men så långt lär aldrig några kräftor gå hemma hos oss)
Jag har aldrig tidigare kokat egen fond utan jag använder alltid köpt buljong och fonder. Låt koka i 20 minuter och sila sedan av skalen och låt vätskan koka ner till en tredjedel
Tina FallgrenSom jag har funderat på att koka en egen buljong, hur gör man. Det var då det hände, jag kokade min första räkbuljong - och himmel vad god den blev
Kräftsäsongen är i full gång och jag har fått frågor om jag skulle kunna fixa lite goda recept till kräftskivan, så här kommer mitt första recept på hur man kokarkräftor på ett lite annorlunda sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.