Rör ut havregrynen i mjölken och låt det svälla några minuter. Pärmen har hängt med oss sedan vi först började laga mat i samma kök men ibland glömmer vi bort den där i trängseln i kokboksbokhyllan
Sist men inte minst då den goda rödvinssåsen som kommer från ica. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök och fräs det i oljan tillsammans med timjan och rosmarinkvistarna några min
Tillsätt svartpeppar, timjan och lagerblad och bryn ytterligare någon minut. Vår allergiska dotter tycker inte om svamp så jag gjorde hennes puré mjölkfri med Oatlys iMat och hoppade över champinjonerna
Det finns många varianter av receptet, så här har min mamma lärt mig att laga den. Den här maträtten, Biriani, kan man säga är den irakiska motsvarighet till spansk paella
Ugnsrosta potatisen i ca 30 minuter, tills den är mjuk. Koka upp saltat vatten när potatisen är klar och koka sparrisen i 1,5 minut, slå sedan av vattnet
Mat. Låt det stå i kylen cirka 30 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen har stannat
Den idyllen utgör också perfekt jaktmark och i min familj har vi alltid ätit lokalt vilt kött. Förutom portvinet så var det verkligen mat gjord från lokala råvaror, något som verkligen ger tillfredsställelse för en stadsbo (eller stabo som vi säger i Skåne)
Doppa fiskfiléer, skalade räkor, kräftstjärtar, bläckfiskringar, grönsaker som lökringar, skivad zucchini, paprikabitar eller morotsstavar i smeten och fritera i 180 grader i 3-4 minuter tills de fått färg
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag