4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Till servering parmesanost. 400 g pasta (t ex strozzapreti) 300 g svartkål 3 klyfta vitlök 1-2 tsk chiliflakes 4 msk olivolja 4 msk sötmandel, rostade och hackade 1 citron salt peppar
Den söta, mosiga pumpan tillsammans med salt, rökig fetaost blir en riktigt krämig och god pastasås som jag ska ge mig på igen i höst när jag har egna pumpor i landet
Avokadopastamed basilika, parmesan och rostade pinjenötter. Faktum är att vi inte äter pasta lika frekvent som förr, en medveten strategi från min sida
Avokadopastamed basilika, parmesan och rostade pinjenötter. Faktum är att vi inte äter pasta lika frekvent som förr, en medveten strategi från min sida
Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk
Toppa medugnsrostade tomater, sparris och parmaskinka. Spag(h)etti, koka enligt anvisningarna på paketet och på slutet kan du slänga ned lite basilika i pastavattnet som får koka med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.