Våren och försommarens kalastårta nummer ett. Här med en extra smarrig fyllning, ett fruktmos kokat på rabarber och jordgubbar, och ett täcke av vit marsipan
Koka upp rabarberskalen tillsammans med socker och vaniljsocker på låg värme, ca 3-5 minuter Sockret ska smälta in i rabarbern och rabarbern förlora lite av sin volym Lägg upp skalen ett i taget på en bakplåtspappersklädd plåt Skjuts in i ugnen ca 15-20 minuter
När jag var liten och alla mammor bjöd på fika var det sirapskakor, havrekakor, bondkakor och brysselkex som regerade på somrarna, så för mig är de riktiga sommarkakor
Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, limeskal och nästan alla hackade pistaschnötter
Toppa med bär och servera som en lyxig fika. Konsistensen på dessa är lite ”hårdare” än vanlig mousse eftersom de görs på så få ingredienser, men samtidigt väldigt krämig och len
Denna kakan tror jag nästan att alla mina vänner har smakat, och jag vet inte med hur många vänner jag har bakat den med men vi föråt oss på den här kakan ett tag haha Den är så god så god så god