100 g vit choklad. Smält chokladen över vattenbad. Rör ofta så att den inte bränner vid. Vispa grädden. Vispa upp ägget i en skål och rör i apelsinskal och -saft
200 g smält smör. 2. Skär bananen i skivor och fördela ut 1-2 skivor i varje glas. 200 g smält smör. Hej. Jag ska först be om ursäkt för att jag inte är så duktig på att uppdatera ofta men det har varit så otroligt mycket senaste tiden nu, två barn är inte så lätt plus att jag inte mått så bra
125 g smör 1 dl strösocker el rörsocker 21/2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker. 3 dl vispgrädde 1/2 liter jordgubbar 2 dl karamelliserad mjölk/dulce de leche. Fördela smulorna i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i ugnens mitt i 12–15 min. 125 g smör 1 dl strösocker el rörsocker. 21/2 dl vetemjöl. 3 dl vispgrädde 1/2 liter jordgubbar 2 dl karamelliserad mjölk/dulce de leche
Vispa samman alla ingredienser. 6 formar/portioner5 dl vispgrädde1 dl mjölk5 äggulor1 dl socker2 tsk vaniljsockerSätt ugnen på 95 grader. Grädda i ugnen ca 2h. Strö över ett tunt lager socker, och bränn av med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen på grillvärme 250grader
Kikärtsfluffet är inte lika stabilt som äggvita men i rätt kombination med andra ingredienser och med rätt teknik så kan man verkligen åstadkomma en hel del
Provade att göra vit chokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. Sila den pressade saften och värm 1/2 dl. Lägg ner 1 1/2 gelatinblad i den varma saften och rör tills de smält. 100 g vit choklad. 2 dl vispgrädde. 2äggvitor. 2 tsk citron, pressad. 3 clementiner alt 2 apelsiner. 2 msk strösocker. Vit chokladmousse 1 gelatinblad 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde 2äggvitor2 tsk citron, pressad 1 msk strösocker. Citrustäcke1,5 gelatinblad 1,5 dl saft av clementin eller apelsin 3 clementiner alt 2 apelsiner 2 msk strösocker
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Mät sedan upp den vita chokladmoussen jämnt i alla glas. Låt marinera till servering (ca 15-20 min) Rör inte för mycket, man vill försöka bevara bären hela. 150 g vit choklad, smält över vattenbad. 2 dl grädde, vispad. 250 g frysta hallon, tinade. 8-12 havreflarn (2 havreflarn/glas). Vit chokladmousse 150 g vit choklad, smält över vattenbad 1 ägg, uppvispat 2 dl grädde, vispad 1 dl kesella, 10 %. Champagnemarinerade hallon 250 g frysta hallon, tinade 0,5-0,75 dl champagne el mousserande vin 0,5 msk strösocker citronmeliss. Servering 8-12 havreflarn (2 havreflarn/glas)
2 dl Arla® vispgrädde. 1150 g vit choklad. 1Receptet gäller för 8 glas 2 dl Arla® vispgrädde 150 g vit choklad 1 ägg 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg blandade färska bär t ex hallon eller blåbärGör så här Vispa grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.