Krispiga rabarberstänger med smak av sommar
fixasjalv.se-1
fixasjalv.se-1
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 rabarberstjälkar (endast skalet)
  • 13 msk strösocker (eller valfri sötning)
  • 11/2 tsk vaniljpulver
  • 15 rabarberstjälkar (endast skalet) 3 msk strösocker (eller valfri sötning) 1/2 tsk vaniljpulverSå gör du: Sätt ugnen på 120 grader varmluft Skala rabarbern så att skalet blir riktigt tunt (själva "rabarberköttet" använder du till paj, sylt, saft eller något annat gott). Koka upp rabarberskalen tillsammans med socker och vaniljsocker på låg värme, ca 3-5 minuter Sockret ska smälta in i rabarbern och rabarbern förlora lite av sin volym Lägg upp skalen ett i taget på en bakplåtspappersklädd plåt Skjuts in i ugnen ca 15-20 minuter. Håll koll. När de har stelnat är de klara. Det gör inget om de inte är #chipskrispiga" när du tar ut dem. De fortsätter stelna när de kommer ut i rumstemperatur. Låt svalna Hugg in! 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.