Fisk

Fisk

  • 30 Recept
Rimmad torskryggfilé

Rimmad torskryggfilé

Ta upp fisken ur laken och lägg i en ugnssäker form. Lägg in fisken mitt i ugnen och låt gå till fiskköttet ser färdigt ut, fisken ska precis ha vitnat i köttet
Asiatisk sallad

Asiatisk sallad

2 msk fisksås. 2 msk fisksås. 4 pers. 500 g strimlad biff eller fläskfile. 1 romansallad huvud. 1 liten blandsallad spenat o ruccola typ
FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS.

FISK MED POTATIS OCH ÄGGSÅS.

Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Panerad torsk med remouladsås

Panerad torsk med remouladsås

En av barnens favoriträtter är panerad fisk. Till fisken gjorde jag en remouladsås och kokade potatis till barnen, till mig blev det broccoli
Blixtsnabb vardagsmat med fisk

Blixtsnabb vardagsmat med fisk

Som den här varianten av flygande Jakob, där kycklingen är utbytt mot fisk. Fisk à la flygande Jakob. Lägg fisken i en ugnsform
Ugnsbakad lax i jättegod sås

Ugnsbakad lax i jättegod sås

Häll såsen över fisken. Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Detta gick snabbt och lätt att tillaga
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Ta upp fisken med hålslev och låt rinna av på papper. 1När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda ca 5-6 minuter tills den är nästintill genomkokt, ca 45-48 grader
Gårdagens middag - Fiskgratäng

Gårdagens middag - Fiskgratäng

Fiskgratängen jag gjorde igår blev god, så här får ni receptet. Ett pkt fryst fisk. Men lägg fisken i en ugnsform, blanda alla ingredienser (utom grönsakerna) till en lagom tjock sås
Lchf Fiskgratäng

Lchf Fiskgratäng

Fiskgratäng utan potatis, går det. Fiskgratäng. Börja att lägga ett tunt lager mos i botten, lägg fisken över mosen, och lägg resten runt kanterna

Krämig fiskgratäng

Tina fiskfilén och skär i lagom stora tärningar. Fördela fisken ovanpå. 1 fiskbuljongtärning. 2 hönsbuljongtärningar 1 fiskbuljongtärning 1 knippe dill
Tomatgratinerad fiskgratäng

Tomatgratinerad fiskgratäng

Precis så var det när vi lagade till den här fiskgratängen, dom där söta tomaterna passade så otroligt bra till de salta ansjovisbitarna och tillsammans med grädden blev det en krämig smaksensation
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Täck över fisken med bakplåtspapper

Fisk och skaldjursgratäng

Lägg fisken i mitten. Häll resterande av såsen över fisken i mitten. 1 Koka fiskfilén en stund och låt den rinna av (detta kan skippas men låt då gratängen gå längre i ugnen). 6 Ställ in formen i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter (dubbel tid på tinad men okokt fisk), tills gratängen är genomvarm och fått fin färg (och fisken är färdig). 400 gram fiskfilé(er)
Fisk i paket

Fisk i paket

Fortsätt med fisken ovanpå och därefter lite salt. Vips in i ugnen på en plåt med ugnsvärem 175 grader tills fisken är klar, ca 15-20 minuter. 600-800g fisk (beroende på hur hungrig du är)
Stekt panerad fisk med kall sås

Stekt panerad fisk med kall sås

En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet