PAJ

PAJ

  • 43 Recept
Broccolipaj

Broccolipaj

Pajdeg. Fördela lök, broccoli och den rivna osten i pajskalet och häll på äggstanningen. Pajdeg. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm, Tryck ut degen pajformen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg
Tacopaj

Tacopaj

Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad
Grönkålspaj

Grönkålspaj

Grönkål är inte bara nyttigt, det är fantastiskt gott också och passar perfekt i paj. Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det, kanske du måste hålla dig till en viss typ av kost p
Vegansk grönkålspaj med ifraiche och gräslök

Vegansk grönkålspaj med ifraiche och gräslök

Det här pajreceptet är riktigt smarrigt och enkelt. Pajstanningen är anpassad utifrån äggstanningen i det här tortillareceptet och blir supersmarrigt, även om det inte alltid kanske blir supersnyggt

Vitkålspaj

Den här vitkålspajen lade jag ut på Insta förra helgen, men har inte hunnit posta receptet. Pajdeg. Relaterade Vitkålspaj

Kyckling- och currypaj - En favorit

Härom dagen lagade jag en paj som jag tidigare har testat under ett tillfälle. Det är en del steg som gäller när man lagar paj, men det är ändå ganska enkelt
Kyckling-, ananas- och currypaj

Kyckling-, ananas- och currypaj

Gör pajdegen och tryck ut den i en långpanna. Ta ut pajbottnen, täck med ananasen och kycklingen. Pajdeg
Exotisk paj med banan och skinka

Exotisk paj med banan och skinka

Blanda samman pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform. Skiva bananerna och lägg i botten av pajskalet
Lökpaj

Lökpaj

Det är alldeles strax dags för lunch, och något som är väldigt god lunchmat är paj. Ja, paj är mycket uppskattat här hemma, i alla dess former
Lökpaj

Lökpaj

Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen med en gaffel. Lägg lökblandningen i pajskalet. Låt pajen svalna något innan servering
Sommarens lökpaj

Sommarens lökpaj

Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Små brysselkålspajer med mozzarella och baconkrisp

Små brysselkålspajer med mozzarella och baconkrisp

Pajdeg. Fördela brysselkålen i de förgräddade pajskalen och lägg minimozzarellaostarna överst. Tryck ut degen i pajformarna och låt de stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och grädda pajskalet, ca 7 minuter mitt i ugnen. Grädda pajerna mitt i ugnen i 20–25 minuter
Dill- och räkpaj

Dill- och räkpaj

Ingredienser Pajdeg 125 g kallt smör 3 dl Vetemjöl 3 msk Kallt vatten Fyllningen 125 g räkor 2 dl riven ost 0
Kasslerpaj med currysmak

Kasslerpaj med currysmak

Fördela kasslerröran i det förgräddade pajskalet. Strö hackad persilja och pinjenötterna över pajen. Pajskal
Kasslerpaj

Kasslerpaj

Börja med pajdegen Mät upp mjölet i en skål och lägg ner margarinet, smula sönder margarinet med fingrarna När det blivit smuligt tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg Pressa ut degen i en pajform och nagga botten Ställ i kylen 10-15 minuter Gör i ordning fyllningen Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och peppar i en skål Vispa så att det blir ordentligt blandat Lägg ost, kassler och gräslök i pajskalet Häll äggblandningen i pajskalet Grädda 25-30 minuter i 200 grader 125 g margarin
Kasslerpaj

Kasslerpaj

Bra pajrecept kan man aldrig få för många av. Detta är en god och krämig paj. Lägg strimlad kassler i pajskalet
Ostpaj med skinka

Ostpaj med skinka

Gör först pajdegen. Arbeta ihop till en pajdeg. Häll av fettet, annars blir pajen för blöt. Tillsätt den rivna osten och den strimlade skinkan och rör ihop allt till en smet som du sedan häller i pajskalet
Laxpaj med spenat och dill

Laxpaj med spenat och dill

Pajdeg. Fördela fyllningen i pajskalet. Låt pajen svalna något. Skär pajen i bitar och lägg upp på fat. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter