Har du tillgång till matberedare mixar du sedan ägg- och oststanningen tillsammans med ädelosten. I kväll blev det en gammal klassiker som jag aldrig tröttnar på - Broccoli och Ädelostpaj
Igår kväll bakade jag och mamma små söta hallonpajer med vit choklad. Anledningen till att jag valde att göra ett pajskal istället för ett lock av pajdegen var att jag ville använda mina små fina pajformar med löstagbar kant
Häll i tomat ochsmåkoka ihop på medelvärme. Fräs lök, vitlök och paprika lätt i ghee. Blanda ner kokt skivad okra, basilika, salt, peppar och citronsaft
Vispa samman äggen med grädde, salt och peppar. Bjud pajerna ljumma tillsammans med en sallad. Finfördela matfett och ost i mjölet till en grynig massa
Medan du väntar häller du upp strössel i olika småskålar. Sedan rullar du den i strössel och lägger sedan direkt in kakan i frysen så att den inte smälter medan du gör de andra
Igår åt vi en makalöst god paj och eftersom herr Mårtensson fick en sån genial idé om hur den kunde ätas, så kände vi att vi ville dela med oss av den så fort som möjligt
Vi hann iallafall umgås en stund med resterande "skivare" och avnjuta flera olika pajer och kräftor för de som gillar, jag åt en och sedan räkor istället
och gjorde några småjusteringar. Spritsa ner i små glas. I ochmed dessa minipajer så fick jag åter användning av mina loppisfyndade mazarinformar som jag senast använde när jag bakade toscamazariner, här,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.