Jag tröstar mig med frukost på tåget och passar på att jobba lite extra. 150 g rökt skinka. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, degen ska täcka botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i cirka 15 min. 150 g rökt skinka
Arbeta ihop potatisen väl med ägg och smör. Smaka av med salt, peppar. Den här potatismosen kan med fördel rulla bollar eller spritsa till små toppar på smord plåt i ugn (pommes chateau)
Blanda vatten, vinäger och olja med salt och peppar. Pajform (gärna med löstagbar kant), 22 eller 24 cm i diameter. Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och låt vila i kylskåp cirka 30 minuter. 6 skiva(or) parmaskinka
Medjulskinka/helgskinka behövs nästan inget salt alls. Börja med pajdegen. Skär skinkan i mindre bitar. Om du använder otillagad skinka (sidfläsk eller bacon) så kan du steka den i en het stekpanna först så den blir knaprig
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Denna underbaring som finns i så många former, storlekar och smaker kan både stoltsera för sig själv samtidigt som den kan vara en riktig smakförhöjare i samspel med andra livsmedel
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Servera med ris, pasta eller potatis och en krispig sallad gjord på isbergssallad, gurka och majs. Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.