550 g fläskfilé. 1550 g fläskfilé 2 msk olja till stekning Små broccolibuketter 2 tsk tärnad färsk ingefära 1 röd eller gul lök 1 morot ½ chilifrukt 1-2 vitlöksklyftor ½ dl ostronsås 1 grönsaksbuljong tärning Soya efter smak Mjöl VattenBörja med att strimla fläskfilén i strimlor
Ingredienser200g fläskkött, exempelvis fläskfilé eller skinkschnitzel½ röd paprika½ gul paprika50g champinjoner1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk mango chutney400ml kokosmjölk1 tsk sambal oelek1 tsk soyaSalt och svartpeppar. 200g fläskkött, exempelvis fläskfilé eller skinkschnitzel½ röd paprika½ gul paprika50g champinjoner1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk mango chutney400ml kokosmjölk1 tsk sambal oelek1 tsk soyaSalt och svartpeppar
700 g fläskfilé eller fläskytterfilé. 1700 g fläskfilé eller fläskytterfilé 200 g färska champinjoner 1 stor grön paprika 1 gul lök Salt Vitpeppar 1 ask (125 g) Cantadou vitlök och örter 1½ dl köttbuljong (1½ dl vatten + 1½ köttbuljongtärning) 3 dl grädde 1 dl crème fraiche Maizena 2 dl riven ost med smakSätt ugnen på 225 grader
Fläskfilén ligger ständigt på min tio-i-topp-lista här till vänster. Den här gången har jag använt fläskfilé i stället för fläskytterfilé och då behöver inte grytan puttra lika länge
Idag tänkte jag tipsa om en god fläskfilépasta som passar extra bra som helgmiddag eller fredagsmat. Skär fläskfilén i strimlor och skiva champinjonerna
Servera med stekt fläskfilé och klyftpotatis/ris/sallad. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar