Fyllning350 g röda vinbär (vikt utan kvistar) 4 msk vatten 3 citroner, saft ( skal om man vill ha extra mycket syrlighet) 2 burkar kondenserad mjölk sötad 10 äggulor
Servera vinbärsmarängpajen som den är eller med en kula vaniljglass. skär smör i kuber och blanda ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt i en bunke till en pajdeg
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Det blev precis som jag ville ha dom, spröda eller hur jag nu skall förklara, inte sega alltså. Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Igår använde jag mig av kycklingben, till den röda currykycklingen i kokosmjölk. Gjorde en sallad till med, roccolasallad, paprika, tomater, gurka och fetaost
Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.