Mät upp mjöl, havregryn och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. 1Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 50 minuter eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna
Och som glutenintolerant gör jag som så ofta en egen variant av ett annat recept – här är pajdegen min egen medans fyllningen är från Mandelmanns recpet
en hel del ska hinnas med innan jag möter upp min H på tågstationen i kväll. Grädda i ugnen ca 45 min. Häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka tills såsen blir lite seg, ca 7-10 min
Kolakakor är en av mina favoritkakor och sedan jag blev glutenintolerant har jag flera gånger försökt experimentera fram det perfekta glutenfria receptet
ca 12-15min. Ugnen. 180 grader. ca 10 mellan stora muffinsar. 1. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 2. rör sedan ner alla torra ingredienserna utom filmjöl, smör och chokladen
Glutenfria chokladmuffins – ca 10 st. Grädda i ca 10 min. Att baka gluten- och laktosfritt behöver inte vara särskilt avancerat och det behöver inte smaka så annorlunda mot vanliga bakverk
Baka mitt i ugnen, 12–14 minuter. Mät upp mjölmix, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ägg och socker till en luftig massa och tillsätt fettet
Grädda i ugnen i 10 min på 175 grader. Vispa ihop ägg och florsocker. Smält matfettet och blanda i. Blanda i kakao, vaniljsocker, ptatismjöl och bakpulver
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop alla torra ingredienser (inte pärlsocker). Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en slät smet