Blanda den rivna mandelmassan medvattnet och oljan, när mandelmassan har mjuknat/smält är det dags att tillsättamuffinsmixen, rör tills smeten är jämn,klicka i smeten i aluminiumsformar(40 stycken) klicka bara i så att det täckerhalva formen (själv hade jag nog liteför mycket i vissa former)Grädda kakorn i 175 grader varm ugn17-18 minuter. Under tiden kakorna står i ugnen sågör du glasyrenBlanda alla ingredienser i en kastrulloch ge det ett snabbt uppkokNär kakorna stått inne i ugnen i 17-18 minuter brer du på glasyrenpå kakorna och ställerin dom i ugnen ytterligare ca 2 minuterNär glasyren stelnat och fått lite färgär dom klara. 17-18 minuter
Alla recept är gluten- och mejerifria. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C
Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Gör såhär. Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). 2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet). Jag stekte bröd så här sent på kvällen när jag var så sugen på bröd men ville inte behöva plocka fram köksmaskinen och kånka på med att jäsa brödet m
-) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. -). -) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Jag hittade receptet på Ann-Catrin Mattssons blog Scandinavian Wellness. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.