I helgen har jag bakat GlutenfriaHallongrottor, dom blir en aning sköra med en gång dom kommer ut av ugnen så bli inte skärrad om du tar en rykande färsk och den bara smular sönder, utan ge den en stund att svalna och sätta sig så kan du ta den ur pappret, men var försiktig, lite sköra är som, men dagen efter kan du enkelt dela en i två med en vass kniv
Klä formen med bakplåtspapper och pensla det med matfett. Glasyr. Sikta i de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och rör om med några tag i smeten
Jag tänker bjuda dels på mina populära mandelhavrekakor med kardemumma, chokladsnittar som det kanske kommer recept på senare, och de här små naggande goda hallongrottorna
Blanda smör och socker mjukt (jag använde elvispen)Tillsätt äggetBlanda i dom torra ingrediensernaArbeta samman till en degForma degen till 2 rullar och skär i ca 50-60 bitarRulla till små bollar och lägg i små pappers formarTryck en fördjupning i mitten och fyll med lite hallonsyltGrädda i 200 grader ca 15-17 minuterGår jätte bra att frysa in, om inte så förvarade jag mina hallongrottor i kylskåpet 300 g smör
Blanda alla ingredienser till glasyren i en bunke och blanda med elvisp. Tillsätt muscovadoråsockret i det varma smöret och rör om med en handvisp tills det blir en klumpfri smet
Lovade ju receptet på de GODA och GLUTENFRIAhallongrottorna från boken Nytt fikabröd. hallongrottor,. lördag, den 4 oktober 2014Receptet på de glutenfriahallongrottorna. Hallongrottor, 25 st. Hallongrottor, 25 st
Boken är fylld med smarriga recept på glutenfria bakverk, och vi fick även testa att baka några. Vi började med att gå ett varv kring alla utställare, men vi hade så mycket att prata om så vi glömde först bort chokladen Andra varvet var vi mer seriösa och här nedan träffade vi en trevlig prick som berättade allt om choklad och chokladhalter
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Här är recept på Glutenfria frallor. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.