Fisk

Fisk

  • 24 Recept
Veckomeny – Medelhavskost på svenska VIII

Veckomeny – Medelhavskost på svenska VIII

Okej, det kanske börjar bli lite väl mycket asiatiska influenser i Medelhavskosten, men fisk med grönsaker och frukt är liksom själva basen (tillsammans med baljväxter) för den mat man traditionellt åt runt Medelhavet
Torsk med tapenade, aubergine & tomater

Torsk med tapenade, aubergine & tomater

Bästa sättet att kolla fisk har jag läst i bloggen Spiselandslaget. Där skriver Maj-Britt Aagaard att fisken är klar när ”den flaker sig pent” när man trycker på den med pekfingret
Lax med philadelphiaost

Lax med philadelphiaost

God kväll. Hoppas ni fått en fin start på veckan. Första arbetsdagen efter semestern avklarad för mig. Mycket som ska ordnas med innan alla elever kommer nästa måndag
Fisk soppa (torsk)

Fisk soppa (torsk)

 Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt. fiskbuljongtärningar
Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

1 fiskbuljong. 2 tärningar fiskbuljong. Koka äggen hårdkokta. Skölj direkt med kallt vatten och skala. Dela kors och tvärs i en äggdelare till hack
Sesampanerad lax med varm morotssallad

Sesampanerad lax med varm morotssallad

Så, eftersom det är tisdag idag och fisk dessutom är vansinnigt nyttigt, och gott, så blir det ett fisktips dagen till ära
Stekt panerad torsk med kall sås

Stekt panerad torsk med kall sås

Det blev hemma pannerad torsk med kall sås och potatis. Måste förklara denna bild. fick hjärnsläpp och glömde fota när jag hade lagt upp fint på tallriken
Thai fisk soppa!

Thai fisk soppa!

Thai fisk soppa. Igår kväll lagade jag en fisk soppa med asiatiska smaker, lite nytt och väldigt gott. Lägg fisken i soppan och låt puttra ihop
Stuvad spenat och fisk

Stuvad spenat och fisk

Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Servera med fisk och kokt ägg. Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma
Zucchini med lax

Zucchini med lax

Zucchinin jag berättade om härom dagen hade i måndags, alltså på en och en halv vecka från det att blomman knöt sig, blivit så stor som på bilden nedan

Kokt torsk med ägg och persiljesås

Krydda fisken med salt och peppar. Späd med fiskbuljong, mjölk och grädde och låt såsen puttra i ca 5 minuter så att mjölsmaken försvinner. 2 dl fiskbuljong