Okej, det kanske börjar bli lite väl mycket asiatiska influenser i Medelhavskosten, men fisk med grönsaker och frukt är liksom själva basen (tillsammans med baljväxter) för den mat man traditionellt åt runt Medelhavet
Bästa sättet att kolla fisk har jag läst i bloggen Spiselandslaget. Där skriver Maj-Britt Aagaard att fisken är klar när ”den flaker sig pent” när man trycker på den med pekfingret
God kväll. Hoppas ni fått en fin start på veckan. Första arbetsdagen efter semestern avklarad för mig. Mycket som ska ordnas med innan alla elever kommer nästa måndag
Låt fisken stå i ca 10 minuter så blir den perfekt kokt. Fisken är färdigkokt när den når 56 grader. Tänk att det som inte tilltalade mig som liten kan vara så gott nu
Det blev hemma pannerad torsk med kall sås och potatis. Måste förklara denna bild. fick hjärnsläpp och glömde fota när jag hade lagt upp fint på tallriken
Zucchinin jag berättade om härom dagen hade i måndags, alltså på en och en halv vecka från det att blomman knöt sig, blivit så stor som på bilden nedan
Krydda fisken med salt och peppar. Späd med fiskbuljong, mjölk och grädde och låt såsen puttra i ca 5 minuter så att mjölsmaken försvinner. 2 dl fiskbuljong