Jag firade med den här supergoda fisksoppan med räkor och aioli. Lägg i fisken i bitar. Soppan går bra att frysa, men hoppa då över räkorna och lägg på räkor när du ska äta soppan
Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Till sist Tillsätts fisken, som först delats i mindre bitar och låt allt sjuda tills fisken är klar
Servera soppan het med bröd till. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i 5 minuter. Lägg ner fisken och låt sjuda i 5 minuter. 1 st fiskbuljongtärning. 300 g fisktärningar
Soppa, en något bortglömd maträtt emellanåt i vårt avlånga land. Jag tycker soppa är en perfekt maträtt att ställa fram på middagsbordet då det förutom att vara värmande på kyliga dagar också är riktigt gott och något som kan varieras i all oändlighet
I den här goda soppgrytan samsas sparrisen med potatis, ärtor och fisk, både lax och torskrygg, och den avnjöts till lunch en av de allra första riktiga sommardagarna i slutet av förra veckan, när vi kunde sitta ute i trädgården och äta till ackompanjemang av blomdoft och fågelsång
Mixa soppan slät med persiljan. Häll upp soppan i tallrikar och klipp över krasse. 12 msk fiskfond. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 persiljerötter 1 gul lök 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl torrt vitt vin 2 msk fiskfond 7½ dl vatten 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 kruka färsk persilja 400 g torskfilé ½ tsk salt 1 ask krasseGör så här. Lägg fisken och de frästa persiljerötterna i soppan och sjud ca 5 min
Skär ner fisken i mindre bitar och låt puttra. Servera gärna soppan med ett nybakat bröd, denna gång blev det med vanliga scones och det passade mycket bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.