Mina favoriter

Mina favoriter

  • 42 Recept
Mina favoriter
Grönpepparkyckling med champinjoner och dijonsenap.

Grönpepparkyckling med champinjoner och dijonsenap.

4 kycklingfiléer 1 + 1 msk smör salt, peppar 1 gul lök 150 g champinjoner 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad dragon 1 msk grönpeppar i lag 2 msk dijonsenap 1 dl vitt vin 3 dl vispgrädde Servering
LCHF – Biff stroganoff

LCHF – Biff stroganoff

Ingredienser250g strimlat nötkött, exempelvis av rostbiff, oxfilé eller liknande. 1 msk smör1/3 finhackad gul lök50g färska champinjoner2 ½ dl vispgrädde eller creme fraiche1 krm svartpeppar½ tsk salt1 tsk tomatpuré½ tsk dijonsenap
Laxsnittar med färskost

Laxsnittar med färskost

1. Koka äggen. 2. Strimla lax och hacka schalottenlök samt de kokta äggen. Rör ihop med citronsaft, kryddor och crème fraîche
Ytterfilégratäng

Ytterfilégratäng

När regnet stod som spö i backen i lördags så komponerade jag ihop den här lilla rätten. Ytterfilén smält i munnen
God lättlagad saftig äppelkaka

God lättlagad saftig äppelkaka

Det här är min version av en fantastiskt god äppelkaka vi fick på ett favoritställe i Zermatt. Att sitta där med utsikt över Matterhorn och en kopp cappuccino efter morgonens första åk bidrog till stämningen och säkert intrycket av kakan
Kall kokt röding med skarpsås

Kall kokt röding med skarpsås

Sås. Mosa gulan och blanda med råa gulan, blanda med vinäger, senap, salt och peppar. Bland försiktigt med grädden
Ljuvliga sirapssnittar

Ljuvliga sirapssnittar

Ingredienser. 100 g smör. 1 msk ljus sirap. 2,5 dl vetemjöl. 1 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver
Nachos med philadelphiaost

Nachos med philadelphiaost

½ burk salsa, valfri styrka. 11 fp philadelphiaost. 1Ca 3 dl riven ost. 11 påse nachochips. 1½ burk salsa, valfri styrka 1 fp philadelphiaost Ca 3 dl riven ost 1 påse nachochipsRör ihop salsa och philadelphiaost
Krämig gryta med mandel och russin

Krämig gryta med mandel och russin

700 g fläskkarré. 11 msk smör. 10. 5 dl sötmandel, skalad. 12 dl grädde. 13 dl vatten. 12 msk Bong Touch of Taste Kalvfond