Grönpepparkyckling med champinjoner och dijonsenap. 4 kycklingfiléer 1 + 1 msk smör salt, peppar 1 gul lök 150 g champinjoner 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad dragon 1 msk grönpeppar i lag 2 msk dijonsenap 1 dl vitt vin 3 dl vispgrädde Servering Carinas Mat och Prat
Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och currysås Gör så här Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör www.arla.se
LCHF – Biff stroganoff Ingredienser250g strimlat nötkött, exempelvis av rostbiff, oxfilé eller liknande. 1 msk smör1/3 finhackad gul lök50g färska champinjoner2 ½ dl vispgrädde eller creme fraiche1 krm svartpeppar½ tsk salt1 tsk tomatpuré½ tsk dijonsenap Matskafferiet
Laxsnittar med färskost 1. Koka äggen. 2. Strimla lax och hacka schalottenlök samt de kokta äggen. Rör ihop med citronsaft, kryddor och crème fraîche www.landleyskok.se
Spansk sangria, den sommardrickan som smakar underbart gott Hoppas att du gillar detta lätt att göra sangriasrecept som jag brukar laga varje sommar till mina vänner Soleado
Ytterfilégratäng När regnet stod som spö i backen i lördags så komponerade jag ihop den här lilla rätten. Ytterfilén smält i munnen Nicklas Kokbok
God lättlagad saftig äppelkaka Det här är min version av en fantastiskt god äppelkaka vi fick på ett favoritställe i Zermatt. Att sitta där med utsikt över Matterhorn och en kopp cappuccino efter morgonens första åk bidrog till stämningen och säkert intrycket av kakan Katinkas Kitchen
Kall kokt röding med skarpsås Sås. Mosa gulan och blanda med råa gulan, blanda med vinäger, senap, salt och peppar. Bland försiktigt med grädden www.koket.se
Ljuvliga sirapssnittar Ingredienser. 100 g smör. 1 msk ljus sirap. 2,5 dl vetemjöl. 1 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver tallriksmodeller.blogg.se
Nachos med philadelphiaost ½ burk salsa, valfri styrka. 11 fp philadelphiaost. 1Ca 3 dl riven ost. 11 påse nachochips. 1½ burk salsa, valfri styrka 1 fp philadelphiaost Ca 3 dl riven ost 1 påse nachochipsRör ihop salsa och philadelphiaost www.matklubben.se
Krämig gryta med mandel och russin 700 g fläskkarré. 11 msk smör. 10. 5 dl sötmandel, skalad. 12 dl grädde. 13 dl vatten. 12 msk Bong Touch of Taste Kalvfond Touchoftaste
Ugnsrostade potatisar, lök och rotfrukter 4 st potatis. 12 st morötter. 12 st palsternackor. 10. 5 st kålrot. 11 bitar rotselleri. 1250 g steklök. 11 msk olivolja Hemmets Journal