Kanelmazarin – äppelkaka bröad med ströbröd och kanel med äppelklyftor i botten under ett täcke av mandelsmet bestående av sötmandel, bittermandel, mycket smör, socker, ägg, en skvätt mjölk samt smaksatt med vanilj slutligen pudrad med kanel
Blanda råsocker eller strösocker med kanel och strö över äppelkakan. Smält smöret i en kastrull. Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften smält och låt resten av smöret smälta av redan befintlig värme
men den blev god ändå. Bakade denna när jag och hubby hade plockat lite äpplen för ett tag sen. Jag använde dock en lite större form än vad jag egentligen skulle så jag borde ha dragit ner på gräddningstiden, eller ökat lite i receptet, kändes lite torr
Nästa gång ska jag pröva att ha i syltad ingefära – det tror jag blir ännu godare. Jag fick för mig att blanda ihop dem för extra saftighet och smak och piffade till det lite extra med mald torkad ingefära
Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten och rör i det smälta smöret
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.