Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Sätt ugnen på 225 grader. Rensa ur fröna ur chilifrukterna och hacka dem. Hacka rödlöken. Mosa potatisen och blanda den med olivolja, lök, chili, koriander och salt
Koka pastan och låt den rinna av. Pesto. Klipp av basilikabladen. Spara några till garnering. Mixa basilika, parmesanost, pinjekärnor, vitlök, olja och pastakokvatten till en jämn massa
Med tanke på bakslaget som våren råkat ut för nu så är det helt ok att äta en varm soppa tycker jag. (Minusgrader ute på nätterna i maj, var är tillvaron på väg egentligen
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig