Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet, se bild. Gör ett kryssnitt i mitten på varje köttbit med en spetsig kniv
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Och oxfilé är ju ALDRIG fel. Fredagens lyxmiddag. Barnen fick tacos, rättvis fördelning. Observera speciellt pumpapurén som jag försökte lägga upp lite professionellt så där, och fick den att se ut som en
Tomatsåsen kan du gärna göra dubbel sats av medan du ändå är igång. Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
) Det förstod jag ju att det skulle gå göra majonnäs ändå och när jag var klar med den och smakade så fick jag en förnimmelse av bearnaisesås - en sås som alla i familjen är galna i - och då började jag tänka på om det skulle vara så enkelt att fixa en kall bea
Ruccolasås med smak av italienska kryddor och ramslök. De här båda gröna såserna är jättegoda båda två, och passar till ugnsbakad lax, varmrökt lax, skinka och kyckling bl a
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.