Utlandet

Utlandet

  • 17 Recept
Flammenkuchen

Flammenkuchen

Flammenkuchen eller tarte flambe är en pizzavariant som härstammar från Alsace och den närliggande regionen Schwarzwald
Kålrotslåda

Kålrotslåda

Ingredienser. 500g Kålrot. 150g Rotselleri. 300g Morot. 1 l Kycklingbuljong. 2 Ägg. 1 dl Hemgjord Créme Fraiche. 2 msk Honung
Spenat Shakshuka

Spenat Shakshuka

Fantastiskt god rätt med pocherade ägg egentligen i tomatsås som ofta äts i mellanöstern. Rätten passar lika bra till frukost, lunch som till middag
Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg
Carbonara på julskinka

Carbonara på julskinka

Har ni, som jag, julskinka kvar. Jag brukar pula in den i frysen och filura ut vad man ska göra med den
Minestronesoppa som förr i tiden

Minestronesoppa som förr i tiden

Som sagt, tag vad du haver och gör en soppa. Här en variant ganska lik den traditionella. Det här behöver du
Finsk kålrotslåda

Finsk kålrotslåda

Skär kålrötter och morötter i mindre bitar och koka dem mjuka i skinkspad. Mosa dem när de är färdigkokta
Kyckling med bambuskott som på restaurang.

Kyckling med bambuskott som på restaurang.

Hej på Er. På mitt förra jobb och även nu i skolan så går vi ut och lunchar titt som tätt. Och i Hallsberg finns det inte jättemånga lunchställen att välja på, det är typ pizza, eller Asiatisk mat som finns
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Putsa och skiva köttet. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i olja i stekpanna. Lägg köttet i en gryta

Kanelsnäckor med kaffesmak

Sikta ner mjöl, salt, socker och torrjäst i en skål, blanda och gör en grop i mitten. Vispa samman ägg, mjölk och smält smör och häll blandningen i gropen, knåda ihop till en deg
Lyxig paella med saffran

Lyxig paella med saffran

Jag får fortfarande en hel del frågor om varför man ska skaffa en stekhäll när man redan har en grill
Karpatka

Karpatka

Värm ugnen till 200 °C och börja med degen genom att koka upp vatten, smör och salt i en kastrull. När smöret har smält, stäng av värmen och häll i mjöl