Godmorgon lördag. Mysiga höstdagar med korvgrillning i skogen börjar närma sig. Även om det kanske än så länge är mer svala sensommarkvällar med korvgrillning som hägrar så längtar jag faktiskt lite till hösten
Den här galet goda morotslaxen måste ni bara testa att göra. Både smak och konsistens är ruskigt likt originalet (maken tyckte till och med att det kändes lite fel att äta morotslaxen eftersom det kändes som att äta riktig lax)
När vi åt kött brukade jag göra den här goda, kryddiga, grytan med antingen nötkött eller kyckling, men nu när vi bara äter vegetariskt har jag ersatt köttet med röda linser istället
* Det här julstöket görs i samarbete med Vegme. *. Hej. Om exakt en vecka är det julafton och jag kan bara gissa att flertalet av er är i full gång (och flera har säkert varit det länge redan
Det ser lite halvknepigt ut med rosa mat men jag lovar att det är gott. Potatis hoppar jag över men en kokt pära och rödbetor till är väl inte fel heller
Nu börjar det bli dags att tänka på julmaten och något jag vill ha på julbordet är Kålrotslåda. Den här kålrotslådan tycker jag är godare än den vanligamed en massa skorpmjöl i smeten, dessutom är den nyttigare och det är inte fy skam
Ingredienser Portioner. 10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.