0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Jag är inne på min femtonde dag med detox och det känns bara bättre och bättre. Rödbetor är jag också galen i, och igår gjorde jag en ryskrödbetssoppa som var lite mer matig än den jag gjorde förra veckan
Häll över buljongen till den övre markeringen och toppa med kryddor och vin / vinäger. För att vara helt ärlig har jag funderat på att göra en ryskrödbetssoppa i årtionden men inte kommit till skott
Dagen efter värmde jag upp den sakta och "mosade" rödbetor och rotfrukter lite med en potatisstomp. Borsjtj - ryskrödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare
Riv alla grönsakerna, gärna med matberedare, spar dock en av de rivna rödbetorna. Till rödbetssoppa kan man servera ex piroger, men till vardags blir det oftast ett grovt bröd/knäckebröd
Har testat detta receptet en gång förut, men det var innan jag började med denna bloggen. Men nu fick det bli av igen, eftersom jag skulle ha en rysk bloggfest
Börja med att koka rödbetorna tills de blir klara. Koka upp och fortsätt koka på medelvärme. I Ryssland serverar man borstj med en klick smetana/creme fraich
Pudra med krossad choklad uppepå, ifall det användes på sidorna. Lägg på den andra delen och bred 3 dl vispad grädde smaksatt med kakao uppepå. Låt 1/3 av grädden vara vit, medan du smaksätter 2/3 med kakao
I dag har fru Mårtensson varit med sin väninna på en otroligt intressant föreläsning som handlade om något så intressant och spännande som Funktionell medicin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.