-) Kompromissen blev att han tar med sig hälften av de kanelsnäckor jag bakade idag och även äppelmunkar och äppelmuffins imorgon så att det blir lite bullar kvar till honom också här hemma
Baket blev en härligt fluffig rulltårta med fyllig kaffesmak, en så kallad moccarulle. Förstärk chokladsmaken…med chokladglass…kunde krämat på med chokladsås också…om jag bara orkat gör den
Medans du väntar så blandar du det göttaia som du ska ha i mitten. Börja med att tillsätta 3 dl mjöl o sätt igång masinen o sedan tar du i 1 dl åt gången o låt den arbeta i ca 5 min tills den släpper från kanterna. Gör samma med andra degen o låt jäsa i 20 min på förta plåten. Pensla med ägg o toppa med pärlsocker o in på 225 grader i ca 12-15 min
Jag gjorde en chiapudding medchoklad/kaffesmak, jag älskar den kombinationen. Precis som i måndags (kolaglassen) lyxade jag igår till det med ett kvällsmål lite mer avancerat än vanligt
dessa med hasselnötter och kaffesmak. Hasselnötsbollar medkaffesmak (ca 12-15 st) 2 dl krossade hasselnötter 1 dl proteinpulver choklad 1 stor matsked jordnötssmör (green choiche crunchy) 2 msk kesella 2 dadlar lite (ca 1-2 tsk) snabbkaffepulver 1-2 msk pumpafrön sesamfrön Mixa allt till en smet, rulla till bollar och toppa med sesamfrön
) Min morgon började med en frukost på Gateau, utomhus. Alldeles strax ska jag bege mig iväg igen för en fika, samt lite träning med Hanna på Riksbanken
Med en stor dos ångest och ännu mer nervositet tog jag mig omedelbart an utmaningen. Det jag läst mig fram till är otaliga försök till kak- och brödbak med brända bottnar som resultat
NÖTTOPPAR MEDKAFFESMAK OCH CHOKLAD. Japp nu har vi snö igen och det är väl sådär, men solen strålar från en klarblå himmel så då får det väl vara okey med ett vintervitt landskap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.