Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Serverar med en krämig potatisgratäng med chevre, färsk sparris och ett fylligt Rioja-vin
Ja, nu har mannen fyllt år igen. Igår faktiskt men vi firade honom idag. Den påskbuffé som vi åt av igår gjorde oss minst sagt mätta och belåtna så det fick bli lite getost och vin till kvällen i all enkelhet
Mycket god. Till 8 pers. 5 skivor kavring300 g philadelphia3 dl gräddfil2 dl CF1 dl grädde2 burkar kräftstjärtar2 st vårlök 1 röklök3 gelantinblad½ dl färsk dillDenna kräver minst 6 timmar i kylen
Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt salt och peppar smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0
Tänk på att all sya, kalvfond och köttbuljong ska inte hällas i direkt. 2 fläskfiléer 1 msk rosmarin (torkad)sal & peppar 1,5 dl crème fraîche 3 dl vispgrädde 3 tsk soya 2 msk kalvfond 2 msk balsamicovinäger 2 dl vatten 1 köttbuljong Salta och peppara