Kalasmat

Kalasmat

För gesten
Lammstek i ugn med vitlök, citron och rosmarin

Lammstek i ugn med vitlök, citron och rosmarin

Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citron och färsk rosmarin. Serverar med en krämig potatisgratäng med chevre, färsk sparris och ett fylligt Rioja-vin
HASSELBACKSPOTATIS

HASSELBACKSPOTATIS

Här kommer världens enklaste tillbehör. En klassiker som skapades 1953 av Leif Elisson, kockelev på restaurang Hasselbacken/Djurgården /Stockholm
Påsk och Smörgåstårta

Påsk och Smörgåstårta

Ja, nu har mannen fyllt år igen. Igår faktiskt men vi firade honom idag. Den påskbuffé som vi åt av igår gjorde oss minst sagt mätta och belåtna så det fick bli lite getost och vin till kvällen i all enkelhet
Kräftstjärtcheescake

Kräftstjärtcheescake

Mycket god. Till 8 pers. 5 skivor kavring300 g philadelphia3 dl gräddfil2 dl CF1 dl grädde2 burkar kräftstjärtar2 st vårlök 1 röklök3 gelantinblad½ dl färsk dillDenna kräver minst 6 timmar i kylen
Hjärtmusslor med linguine

Hjärtmusslor med linguine

Jag trodde länge att vongole och hjärtmusslor var samma ska men har nu förstått att det är två olika sorter
Västkustpaté

Västkustpaté

Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Skala räkorna och lägg cirka hälften i matberedaren
Svamprisotto

Svamprisotto

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram svamp , blandad 2 msk smör , till stekning 1 st bananschalottenlök , finhackad 4 dl arborioris 2 dl vitt vin 1 l buljong , het, kyckling-, svamp- eller grönsaksbuljong 100 gram smör , rumstempererat 1 dl parmesan , eller smakrik ost, riven 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar , nymalen Köp receptet
Viltgryta med svamp och lingon

Viltgryta med svamp och lingon

Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt     salt och peppar     smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0
Fläskfilé i balsamicosås.

Fläskfilé i balsamicosås.

Tänk på att all sya, kalvfond och köttbuljong ska inte hällas i direkt. 2 fläskfiléer 1 msk rosmarin (torkad)sal & peppar 1,5 dl crème fraîche 3 dl vispgrädde 3 tsk soya 2 msk kalvfond 2 msk balsamicovinäger 2 dl vatten 1 köttbuljong Salta och peppara
Helstekt klassisk kalkon

Helstekt klassisk kalkon

1. Ta ur påsen ur kalkonen. 2. Dela smöret och rödlöken i bitar, klipp två kvistar av timjan, rosmarin och salvian
Biff Wellington med svampfyllning

Biff Wellington med svampfyllning

Svampfyllning. Mixa champinjonerna till svampfyllningen tillsammans med löken i en matberedare. Bryn sedan svampröran i smör och låt vätskan koka in
Dansk fleskestej med rödkål

Dansk fleskestej med rödkål

ca 1 ½ kg fläskstek på ben med svål. 2–3 msk salt. 3–4 dl vatten. 2 skalade morötter, i grova bitar. 2 äpplen, i grova bitar
Söndagsstek med äppelgräddsås

Söndagsstek med äppelgräddsås

Söndagsstek med äppelgräddsås. 1 kg stek med ben, jag hade rådjur. 2 msk torkad rosmarin. 2 msk salt. 1 tsk peppar
Fransk potatisgratäng

Fransk potatisgratäng

Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg potatis (av fast sort) 3 dl vispgrädde 6 dl mjölk 2 msk finhackad vitlök 1 msk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan